Hopp til hovedinnhold
Morgendagens keepere samling Olympiatoppen.
Foto: Thomas Brekke Sæteren

Slik gjør du keeperen god på uforutsette situasjoner

For at keeperen skal ta gode valg i uforutsette situasjoner, må dette være en del av treningen, mener fagansvarlig for keeperutvikling i NFF.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

– I dagens økt følger vi “what happens, happens”-prinsippet, sier Jan Erik Stinessen, fagansvarlig for keeperutvikling i Norges Fotballforbund.

tiim-redaksjonen har tatt turen til Equinors Talentleir for J14 og J15 i Porsgrunn. Nå står keeperne klare på banen, og vi får være flue på veggen under treningen.

– Denne økta skiller seg kanskje litt fra hva spillerne vanligvis opplever. Det blir en økt med uforutsigbare ting som skjer, og ingen styrt aktivitet. Keeperne skal få øve seg på å deale med det som dukker opp, forklarer han.

Se tre av øvelsene Jan Erik kjørte på keepertreningen her:

Tre øvelser for keeper

En trener for hele laget

Den viktigste kvalifikasjonen du kan ha som lagstrener er at du ser dem rundt deg, mener Jan Erik. Dette gjelder også keeperen, understreker han.

– Du bryr deg om spillerne, og du har en viss faglig bakgrunn som gjør at du kan påvirke de rette tingene. Når du er lagstrener pleier vi å si: Hvis du er trener for laget, er du også trener for keeper, selv om du har en spesialisert keepertrener til å hjelpe deg.

Dette er Jan Eriks råd til lagstrenere:

Var denne artikkelen nyttig?