Hopp til hovedinnhold
Deltakere i aksjon under samlingen.
Foto: NFF

Topptrener kvinner: - Har gitt meg økt motivasjon

I forrige uke var deltakerne på Toppptrener kvinner samlet to dager på Ullevaal Stadion med tema «Spillet og spilleren i spillet».

Tekst:   |  Publisert:

Norsk Tipping

Norsk Tipping har vært en viktig samarbeidspartner for norsk fotball siden 1948. De er nå Norges Fotballforbunds generalpartner og har i flere år vært med på å løfte både bredden og toppen i norsk fotball gjennom Grasrottreneren, Fair Play, Kvalitetsklubb, Norsk Tipping ligaen (nivå 4, herrer) og landslagene våre. Når de nå har gått inn som sponsor for hele vår trenerutdanning, er det ikke minst med tanke på å løfte like muligheter.

Topptrener kvinner er et utdanningsløp for 13 kvinnelige trenere med ambisjoner. Trenerne står mellom utdanningsløpet UEFA B og A eller UEFA A og UEFA PRO, der hovedmålet er å få flere kvinnelige trenere inn i toppfotballen. Hver deltaker har sin egen veileder som følger de opp i egen hverdag i klubb, og en del av utdanningsløpet er skreddersydd til hvert enkelt treners behov. Trond Nordsteien og Trine Lise Andersen fra Topptrenerseksjonen er fagansvarlig for prosjektet.

Under første dag av samlingen på Ullevaal Stadion presenterte Trond referanse på hvordan en spillmodell kan se ut, og utfordret deltakerne på å oversette til noe konkret de kan ta med seg til sin hverdag.

Deretter ble deltakerne delt i grupper på to og fikk 45 minutter på å se tre referanseklipp. Hver gruppe skulle si noe konkret om ett av klippene og fikk kun fem minutter. De ble utfordret på at nivå 1 er å se hva som skjer, nivå 2 er å si hvorfor det skjer og nivå 3 er å komme med gode forslag til endringer.

På kvelden observerte de Vålerenga – Stabæk og fikk oppgaver knyttet til dette.

- Dette prosjektet har gitt meg økt motivasjon og trygghet til å fortsette å jage målene mine. Man føler seg anerkjent som fotballtrener, hvor meninger og refleksjoner blir hørt og satt pris på, sier Mia Theting.

- Fra første samling har man blitt utfordret på fotballfaglige, men også relasjonelle ferdigheter sammen med andre dyktige trenere. Vi som gruppe er også flinke til å utfordre hverandre, som skaper gode diskusjoner med rom for å være uenige. Jeg opplever at alle tør å dele sine erfaringer og at det er takhøyde for å by på seg selv. I tillegg har vi vært heldige og fått møte gode referansepersoner som kan gi oss en pekepinn på hva som kreves for å lykkes som trener, fortsetter hun.

På andre dag på samlingen utfordret Trine Lise Andersen deltakerne på å reflektere over sine oppturer og nedturer som trener så langt. Hva var spesielt med oppturene og hvordan taklet de nedturene?

På slutten av samlingen kom landslagstrener, Gemma Grainger innom og presenterte sin treneridentitet. Blant annet snakket hun om hvem hun er som leder og hvordan hun ønsker at Norge skal spille og trene. Hun fortalte også om sin reise fra første trenerjobb til landslagssjef. Deltakerne fikk god tid til å stille spørsmål og fikk masse inspirasjon med seg hjem.

Neste samling er i august.

Var denne artikkelen nyttig?