Hopp til hovedinnhold
Bilde av Jørgen Isnes KFUM Oslo
Foto: Thomas Brekke Sæteren

#Kudos: - Vær deg selv!

I samarbeid medNorsk Tipping

Som hovedtrener for Strømsgodset, ser Jørgen Isnes på hardt arbeid over tid som sin viktigste oppgave. Møt han i denne månedens #kudos.

Tekst:   |  Publisert:

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. Denne måneden møter vi Jørgen Isnes, hovedtrener for Strømsgodset. Les tidligere utgaver av #Kudos med Rentate Køppen Bindheim og Hege Riise.

Navn: Jørgen Isnes
Stilling: Hovedtrener
Klubb: Strømsgodset
Trener siden: Startet trenerkarrieren i 2008 som en del av trenerteamet i Lørenskog.

Fortell om laget du er trener for?

Strømsgodset er Drammens merkevare. Det er et lag som består av en god blanding av etablerte og unge spillere, deriblant flere unge drammensere. Flere spillere har per dags dato lite eliteserieerfaring, men de har de beste årene fremfor seg.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

Hardt arbeid over tid. Stille godt forberedt og sette kravene deretter. Opptatt av at hele gruppa skal bli sett til enhver tid.

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i?

For meg er det å ha vanlig spill i ulike formater det viktigste og beste jeg vet. Her får vi rom til å øve konkret på det vi skal være gode på i kamp. Du får mange valgmuligheter, samtidig som det bygger sterke relasjoner i spillet.

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg?

I fotballen er det små marginer og tilfeldigheter. Min trenerhistorie er en av dem. I det øyeblikket hvor en ikke er ønsket som hovedtrener et sted, får veien får en ny retning. For meg ble det KFUM, og det la mye av grunnlaget for hvor jeg er i dag.

Hva er det beste rådet du har fått?

Vær deg selv.

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Relasjonsbygging på og utenfor banen. Samtidig som jeg er endringsfokusert og opptatt av hvordan vi kan bli bedre.

Hva er viktig for deg som trener?

Se alle så mye som mulig, holde meg oppdatert på faget og stille godt forberedt gjennom hardt arbeid.

Hvem eller hva har betydd mest for deg som trener?

Min far har betydd mye for meg når det kommer til lederskap. Når det kommer til selve faget, så er det mange som har formet meg. Opp gjennom årene har jeg hatt mange trenere/ledere som har vært med på å forme noe av det jeg står for i dag. Også har jeg alltid vært meget begeistret for Nils Arne Eggen (på og utenfor banen).

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

Johannes Moesgaard i KFUM. En som har stått løpet gjennom assistentrollen i veldig mange år (VIF og KFUM). Han har jobbet mye med utvikling, og fått frem flere Oslostjerner i Vålerenga. Etter mange år som assistent har han nå endelig fått en fortjent hovedtrenerjobb!

Var denne artikkelen nyttig?