Hopp til hovedinnhold
Økt

Økt nr. 3

Øvelser i økten

Spill:
I aldersklassene 13-19 år spiller vi mer 5 mot 5 (det ferdige spillet) enn i tidligere årsklasser fordi spillerne skal være modne for å spille med flere med- og motspillere. Fra 16 år og oppover blir det også mer fokus på spillsystemer og tradisjonelle futsalbevegelser i spillet. Selv for disse eldre ungdommene er det rom for spill 2 mot 2 og 3 mot 3 og isolert trening, så om man ikke skulle være nok spillere til 5 mot 5 er det likevel muligheter for svært gode treninger. Nå er det også rom for spesielle betingelser for spillet for å forsterke et fokus på dødballer eller overtall/undertall. Et eksempel på dette:

  1. Spill som vanlig, men ved alle dødballer får angripende lag ta dødballen fra hvor de vil på banen.
  2. Spill som vanlig, men keeper får bli med i overtall i ett angrep pr. kamp.

Dette er enkle betingelser for spill som gir en naturlig plass for spesielle situasjoner som dødball eller overtall/undertall, integrert i spillet. Dette gir større overførbarhet til kamp enn når man isolerer dødballtrening eller overtall/undertall i egne øvelser.

Tips til spill:
Spill i korte strekk (2-3 min). Spillerne bruker litt tid til å venne seg på det, men så har det merkbar effekt på intensitet og kvalitet på spillet.

Femkant

Alder
13-19 år

Diagonal i rekker

Alder
13-19 år

1-2-3

Alder
13-19 år

Avslutningstrening med pivot som betjener fire/to hjørner

Alder
13-19 år