Hopp til hovedinnhold
G15 landslaget i kamp mot Portugal.
Foto: NFF

Landslagstrenerens beste råd: Slik snakker du med spillerne etter tap

I samarbeid medNorsk Tipping

Igor Aase, landslagstrener for G15, tar deg med inn i garderoben etter lagets tap mot Portugal. Han deler sine beste råd for hvordan du bør snakke med spillerne etter tap.

Tekst:   |  Publisert:

Spillerne har gjort sitt beste på banen, men deres beste var ikke godt nok. Seieren gikk til motstanderen, og stemningen i garderoben er spent. Hvordan bør du som trener snakke til spillerne?

Landslagstrener for G15, Igor Aase, mener det er viktig å være positiv.

– Jeg tror trenerens jobb i den settingen er å se bak resultatet, og årsaksforklare hvorfor det gikk som det gikk. Var det fortjent eller ufortjent? Hvorfor? Det er viktig å stille de spørsmålene, forklarer han.

Dette er Igors råd til garderobepraten etter tap:

Igors råd til garderobepraten etter tap.

Bli med inn i garderoben

tiim-redaksjonen er på plass i Kötschach Mauten i Østerrike, hvor G15-landslaget nettopp har spilt sin aller første landskamp. Portugal tok seieren 1-0. Nå har laget samlet seg i garderoben, og vi har fått lov til å bli med inn.

– Først og fremst er jeg ganske stolt over det dere leverer i dag. Det skal dere vite, og det er en grunn til det. De første 15 minuttene og de siste 15 minuttene av denne kampen er meget bra. Det er veldig sjeldent jeg har sett i en landskamp på dette nivået at motstanderen forandrer presset sitt i pausen, begynner Igor.

Se hele garderobepraten her:

Igors og G15-landslagets garderobeprat etter tap.
Var denne artikkelen nyttig?