Hopp til hovedinnhold
Øvelse

Motangrep 4v4

Tema
  • Spille oss fremover i banen
  • Vinne ball – hindre motstander å spille forbi oss
Type
Månedens øvelser
Alder
10-12 år

Læringsmomenter

  1. Følg med på bevegelsene til laget i angrep: Spillerne må åpne feltet når de har ballen. De må bruke midtbanespilleren som en støtte, og flytte ballen fra den ene siden av banen til den andre for å finne plass til å skyte på mål.
  2. Fokuser på overgangen angrep-forsvar når laget i angrep mister ballen.
  3. Få spillerne til å forstå at posisjonene i øvelsen er de samme som i en 1-2-3-1-formasjon i 7er-fotball.

Organisering

For å gjennomføre øvelsen trenger du fotballer, et stort mål, tre små mål og flate kjegler for å merke opp feltet øvelsen skal foregå innenfor. Feltet bør ha en størrelse på 35x30 meter.

Fire spillere starter i angrep, med tre midtbanespillere og en spiss. De spiller mot en midtbanespiller, to i forsvar og en keeper på motsatt lag.

Ballen starter hos midtbanespilleren til laget i angrep. De skal forsøke å score mål, men hvis laget i forsvar får tak i ballen har forsvarsspillerne mulighet til å score i ett av de tre små målene på motsatt side av banen.

Se månedens øvelse i praksis.

Variasjoner

  1. Juster størrelsen på feltet: I et større felt vil det være lettere for angrepsspillerne å finne mellomrom for å spille ballen.
  2. Konkurranse mellom to lag: Sett timeren på seks minutter. Et lag starter i angrep og det andrelaget starter i forsvar. Når timeren går av bytter laget roller.
  3. Konkurranse mellom to lag: Hvert lag får ti sjanser.