Hopp til hovedinnhold

Etterutdanning for UEFA A- og PRO-lisenser

Les mer om kravene til etterutdanning for trenere med UEFA A-, UEFA Spillerutvikler A-, UEFA Keepertrener A- og UEFA PRO-lisens.

For alle UEFA lisenser kreves etterutdanning for å vedlikeholde lisensen. En trenerlisens er gyldig ut det året en fullførte kurset, samt for de tre neste årene. For å vedlikeholde aktiv lisens må lisensholder delta på minimum 20 timer etterutdanning i løpet av de tre årene før lisensen utløper. Dersom etterutdanning ikke gjøres, vil en ikke måtte ta hele utdanningen på nytt, men en vil heller ikke få fornyet lisens før de 20 timene er gjennomført.

Den beste etterutdanningen en kan ta er naturligvis å praktisere så mye som mulig, i et godt og utviklende trenermiljø. Planlegge, gjennomføre og evaluere treninger og kamper. Utvikle spillere og lag. I tillegg må en trener alltid være åpen for nye impulser og lytte til/diskutere med kolleger.

Godkjent etterutdanning

Seminar og kurs som er forhåndsgodkjent i 2024:

Cupfinaleseminaret for herrer - ordinært og etterutdanningsseminaret – 20 timer

Cupfinaleseminaret for kvinner – 10 timer

Fotballtrener som mental trener – 10 timer pr modul

NIF Trenerløypa nivå 3 og 4 – 20 timer hver

Olympiatoppen Topptrenerutdanning – 20 timer

Olympiatoppen Trenerløftet – 20 timer

Olympiatoppen Elite Coach – 20 timer

* For de med dobbel, eller dual-lisens, eksempelvis UEFA A/Pro og Keepertrener B/A, kreves det at minimum 5 av 20 timer er spesifikt for Keepertrenerlisensen.

** Vil variere fra år til år. Informasjon foreligger ved seminarenes oppstart.