Hopp til hovedinnhold
Barnefotball
Foto: Thomas Brekke Sæteren

Hei kjære barnefotball-trener!!

I samarbeid medNorsk Tipping

Kretsansvarlig for Sport i Klubb i NFF Nordmøre og Romsdal, Johnny Bach, viser i denne artikkelen hvordan bruke tiim som planleggingsverktøy for den gode barnefotball økta. Gjennom en instruksjons video viser han steg for steg hvordan du går fram, samtidig som han gir deg tips for innhold i en økt for denne målgruppa.

Tekst:   |  Publisert:

KA Sport i klubb i NFF Nordmøre og Romsdal
Johnny Bach

Dette er ingen fagartikkel som skal fortelle deg hva du skal gjøre, eller må gjøre. Dette er en artikkel om å ta et lite grep for din egen utvikling som mamma- eller pappatrener, en artikkel som kommer til å gjøre deg til en bedre trener og en god og trygg voksen for lagets spillere og barn. Denne artikkelen tar utgangspunkt i det jeg kaller for «1 % - tanken». 1 % forbedring av trenergjerningen fra uke til uke, vil bli meget bra over tid. Man kan ikke ta tak i alt, og alt skal ikke være perfekt fra starten. Så hva skal dette handle om? Jo, den skal handle om den gode barnefotballøkta, øktplanleggeren i tiim.no og rutiner! «No kjør vi».

Den gode barnefotballøkta

Mange fotballtrenere starter med å tenke hva de skal gjøre på trening. Jeg heller mer mot hvorfor vi gjør det vi gjør. Hvorfor har vi disse øvelsene i akkurat denne rekkefølgen på trening i dag? Hvorfor ser treninga slik ut for våre 6-åringer? For våre 9-åringer? Og da mener jeg at modellen/oppsettet fra grasrottrenerkvelden på den gode barnefotballøkta er et glimrende eksempel på hvorfor vi gjør det vi gjør. Nå skal jeg ikke gå dypere inn på modellen her enn å si: Vi ønsker at ei barnefotballøkt skal innholde 1) Høy aktivitet, 2) Lett organisering og 3) treneren som veileder. Så ved å strukturer treningen slik modellen viser, så får du akkurat dette:

Eksempel på en god barnefotballøkt
Eksempel på en god barnefotballøkt
Foto: NFF

Les mer om grasrottrenerkvelden og den gode barnefotballøkta her

Planlegging

«99% er 100% bortkastet» har Ole Gunnar Solskjær uttalt en gang. Og det kan vi jo for så vidt være enige i. Det å holde ei godt nok økt er alfa og omega. Og det krever rett og slett planlegging. Så da kan vi jo starte med å forbedre oss 1% innenfor dette området. Derfor kommer jeg her med noe jeg mener er underkommunisert i dette planleggingsarbeidet; Øktplanleggeren i Tiim og den gode øvelsesbanken man finner der. Hvis du holder tunga rett i munnen og slår sammen to fluer i en smekk, modellen over om den gode barnefotballøkta og bruk av øktplanleggeren i Tiim, vil treningene nå nye høyder. Jeg har laget en introvideo om hvordan dere kan gjøre dette, og jeg lover at det er enkelt og at det går kjapt. Se videoen her

Rutiner

For at du skal klare å planlegge (gode nok) økter over tid, så må dette innarbeides i en allerede alt for hektisk hverdag. Det må derfor lages noen gode rutiner som til slutt går over til å bli en (god) vane, en del av din trenergjerning. Så hvordan skal vi til det med enkle grep? Jo, gjør det synlig. Legg linken til Tiim.no synlig på startsida di (eller en fysisk planleggingsbok du evt bruker). Da blir du påmint daglig at det er ei økt som bør planlegges. Da er det mye større sannsynlighet for at du klikker deg inn for å planlegge enn hvis det ikke er synlig. Poenget mitt er at du drikker mer vann ila dagen hvis drikkeflasken er det første du ser når du kommer inn på kjøkkenet. Tips 2: Bygg rutinen oppå en allerede eksisterende en. Er du glad i å lese VG med kaffe på søndagsmorgenen, legg så til planlegging av barnefotballøkten rett etterpå. Få det inn som en del av søndagsrutinen. Enkelt og greit!

Og ingenting er enklere og mer brukervennlig enn å bruke tiim.no som verktøy for planlegging av ei (god nok) barnefotballøkt. I tillegg vil ei planlagt økt gi deg en personlig belønning i form av superivrige barn. Barn som har opplevd høy aktivitet og at de har blitt sett. Magisk!

Da er det bare å si: Lykke til og god planlegging!! Gleder meg å se ei (god nok) barnefotballøkt rundt omkring i det langstrakte land.

Var denne artikkelen nyttig?