Hopp til hovedinnhold
Geir Arne Kristiansen
Foto: Geir Arne Kristiansen

#Kudos - Geir Arne Kristiansen

#Kudos denne måneden går til en fotball- og futsaltrener som har utviklet en drøss med aldersbestemte landslagsspillere, og nå også spillere til det nye kvinnelandslaget i futsal. Geir Arne Kristiansen har kombinert futsal- og fotball med sitt Tillerlag i årevis, og gjort spillerne sine konkurransedyktige både på parkett og gress.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. I denne utgaven møter vi Geir Arne Kristiansen, Tiller IL Fotball. Les tidligere utgaver av #Kudos her.

Navn: Geir Arne Kristiansen

Stilling: Hovedtrener A-lag Kvinner

Klubb: Tiller IL Fotball

Trener siden: 1988 ( A-lag kvinner siden 2018 )

Fortell om laget du er trener for?

Tiller Fotball Kvinner er et lag for spillere og trenere som stort sett kommer fra Tiller området med naturlig tilsig av spillere fra «Sørsia» av Trondheim. I tillegg er vi åpne for noen få som studerer i en lengre periode i Trondheim som da kommer fra andre byer i Norge. Vår profil er å være en "lokal breddeklubb" som spiller i Toppfotballen.

Spillerne er i aldersgruppen 16 - 25 år og den samme spiller gruppa spiller både fotball i 2.divisjon og futsal på øverste nivå i Norge.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

Min viktigste oppgave er å legge til rette for at jenter/kvinner i vår klubb har ett tilbud som er tilsvarende og helst bedre enn det gutter/herrer har.

Jeg er opptatt av at spillerne skal få de samme mulighetene til å følge sine drømmer, på ett nasjonalt og internasjonalt nivå både innenfor fotball og futsal!

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

Her bruker jeg mange ulike typer "Rondos" lignende spill-øvelser, som jeg setter sammen med våre spill prinsipper og lager så likt som mulig det som møter oss i kamp både generelt (spillestil) og spesifikt i neste kamp.

(eks: Dag 2/3 etter kamp (aktivering): 7vs7 + 2 keepere, 2 små mål i hver ende, bane 30m x 36m)

Tema : Spillestil - vending av spill

Organisering: Keeperne deltar i frispillingen ( angrep ) og i kan hindre mål med hendene på begge små mål ( forsvar )

Utespillerne, ett lag i vår egen mest prefererte formasjon og ett lag som ett forventet motspill.

Regler: 6 pasninger innen laget gir muligheten for 3 poeng ved scoring, kun 1 poeng ved mindre pasninger innen laget.

Treningsmomenter: Individuelt- SKRIFT Se-analysere-gjennomføre, Kroppsstilling, Riktig fot, Ifra/imot, Førstetouch, Ta av press )

Laget- Skape ett gjennombrudd - score mål ved å finne vendingsmulighetene uten å miste fremdriften og samtidig være tålmodig til motstandere gir oss rom å angripe i.

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

Opprykk til 2.divisjon Herrer i 2010

Opprykk til 2.divisjon Kvinner i 2021

Vinner 2.div Kvinner avd. 5 i 2022 og ikke minst.... å vinne nasjonalt sluttspill i Futsal, 4 år på rad med den samme spillergruppa 🙂

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

Mange gode råd fra veldig mange som har inspirert meg, men Nils Arne Eggen sa følgende til meg i 1997 som jeg alltid tenker på og som fortsatt er veldig aktuelt:

"Du kan itj lær bort nåkka du itj kan sjøl - så du må sørg for å lær dæ det du vil lær bort - da kan du også stol på dæ sjøl"

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Jeg ser på meg selv som en trener som er god på å -SE HVER- enkelt spiller for den de ER og hva hver enkelt trenger for å utvikle seg som spiller og person

Det å -BRY SEG OM- spillerne er noe jeg prøver hver eneste dag.

Så jakter jeg hele tiden ny kunnskap, prøver å tilpasse/evaluere min spill-modell kontinuerlig i tråd med utviklingen av spillerne som også foregår kontinuerlig.

"Vi prøver å trene slik vi ønsker å spille"

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor (helst ikke innenfor samme klubb).

Jeg ønsker å sende stafettpinnen videre til landslagstrener i futsal, Morten Ravlo, som nettopp har ledet et historisk kvinnefutsal landslag med seier over Belgia.

Var denne artikkelen nyttig?