Hopp til hovedinnhold
Igor Aase.
Foto: Thomas Brekke Sæteren

#Kudos: G15 landslagstrener Igor Aase

I samarbeid medNorsk Tipping

Han er opptatt av å skape et miljø hvor både spillere og trenerteam trives og kjenner på tillitt. Møt G15 landslagstrener Ignor Aase i denne månedens #kudos.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. Denne måneden møter vi Igor Aase, landslagstrener for G15. Les tidligere utgaver av #Kudos her: Johannes Moesgaard, Jørgen IsnesRentate Køppen Bindheim og Hege Riise.

Navn: Igor Aase
Stilling: Landslagstrener G15
Klubb/lag: G15 Landslaget
Trener siden: 2002

Fortell om laget du er trener for?

Laget består av de beste spillerne i landet født i 2008. Disse spillerne kommer fra alle deler av Norge med forskjellige bakgrunner, både som mennesker og fotballspillere.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

Min viktigste oppgave føler jeg er å skape et miljø der spillere og trenerteam kan trives, føle seg trygge og kjenne på tillit.

Jeg har stor tro på at man skal trives sammen med de andre på «jobben», vite hva som forventes/kreves og at man kjenner på at andre stoler på deg/vil deg vel. Det vil skape et godt grunnlag for mestring, læring og utvikling. Ikke minst så tror jeg det også blir ganske gøy på veien!

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i?

Jeg vil si jeg er veldig lite øvelsesstyrt, men tenker mer på hva vi skal jobbe med i dag, og hvordan vi skal jobbe med det for å bli bedre. Jeg er veldig glad i øvelser som er så nærme det hele spillet som mulig og som får frem det vi vil bli bedre på.

Hvem eller hva har betydd mest for deg som trener?

Det som har betydd klart mest for meg som trener var oppfølgingen jeg fikk mine to første år som deltidsansatt trener i Vålerenga. Klubbens trenerutvikler, Klaus Pettersen, fulgte meg opp 4-5 ganger i uka i forbindelse med kamp/trening. Han hjalp meg med planlegging, gjennomføring og evaluering av økter. Stilte gode spørsmål. Stilte vanskelige spørsmål.

Han fikk meg til å skjønne at det var ganske mye jeg ikke kunne enda, og at det nok var en følelse jeg kom til å ha så lenge jeg holdt på som trener.

Det var med å skape en enorm gnist og motivasjon for å utvikle meg som trener.

Hva er det beste rådet du har fått?

Å finne ut av hva man står for - og stå ved det i møte med utfordrende situasjoner!

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Egenskaper som jeg håper og tror at de rundt meg setter pris på er at jeg er positiv, hardtarbeidende, lojal og nysgjerrig.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

Stafettpinnen sender jeg videre til Stian Ryslett, som nå er trener i Skjervøy. Han har tidligere jobbet i Tromsø idrettslag med unge spillere. Han jobber knallhardt, bryr seg om spillerne sine og er opptatt av utvikling.

Var denne artikkelen nyttig?