Hopp til hovedinnhold
Jan Steinar Karlsen, Borgen IL
Foto: Bildbyrån

#Kudos - Jan-Steinar Karlsen

#Kudos tar denne gangen en prat med Årets Grasrottrener 2023, Jan Steinar Karlsen fra Borgen IL i Sarpsborg. Å skape trygghet og mestring, ser han på sin viktigste oppgave, både for sitt trenerengasjement for klubbens Stjernelag og laget til sin syv år gamle sønn.

Tekst:   |  Publisert:

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. I denne utgaven møter vi Jan-Steinar Karlsen, Borgen IL. Les tidligere utgaver av #Kudos her.

Navn: Jan-Steinar Karlsen

Stilling: Ansvarlig/trener for Stjernelaget og G2017

Klubb: Borgen IL

Trener siden: Trener siden 2020

Fortell om laget du er trener for?

Stjernelaget er et tilrettelagt tilbud for mennesker som primært har kognitive utfordringer. De som kanskje ikke fungerer eller passer inn i et ordinært idrettstilbud, skal få et tilbud hos oss. Vi er jo en fotballklubb, men hovedfokuset for Stjernelaget er aktivitet. For omtrent halvparten av våre spillere, så er det fotball som er fokuset, mens for den andre halvparten så handler det mer om lek og aktivitet. G2017 er et ordinært fotballag, og jeg startet opp det kullet. Har en sønn som spiller der.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

Skape trygghet og mestring, helt klart!

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

Favorittøvelsen må være 3 mot 3 med Joker, den fungerer veldig bra med de minste.

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

Når det gjelder Stjernelaget: Første gang de stod på scenen og fikk utdelt premier på cup. DET var et stort øyeblikk for meg. Jeg var speaker under premieutdeling, men akkurat da var det litt vanskelig å få ut ordene. G2017: Første kampen de spilte, og den enorme gleden de hadde sammen da de scoret sine første mål.

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

Det har jeg nok fått, og får det servert fortsatt av min samboer. "Ting tar tid, så du må bare være tålmodig". Det gjelder på begge lagene jeg trener 😅

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Jeg vil si at jeg er tydelig. En tydelighet som skaper trygghet hos ungene - de vet hvor de har meg. Jeg tror jeg også er ganske flink til å se alle.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

Den vil jeg sende til Lars-Erik Eriksen, som er trener for G14 i Sarpsborg FK. Lars-Erik, er ved siden av å være god fotballfaglig, utrolig flink med mennesker. Noe som viser seg i den spillergruppa han har.

Var denne artikkelen nyttig?