Hopp til hovedinnhold
Per Verner Rønning
Foto: Per Verner Rønning, Levanger FK

#Kudos: Kollektivet kommer først

I samarbeid medNorsk Tipping

I desember utgaven av #Kudos møter vi tidligere toppspiller Per Verner Rønning, tidligere assistenttrener og nå hovedtrener i Levanger FK. Laget gikk gjennom hele årets sesong uten tap, og med tyve poengs margin rykket de opp i OBOS ligaen.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. I denne utgaven møter vi Per Verner Rønning, hovedtrener for Levanger FKs herrelag. Les tidligere utgaver av #Kudos her.

Navn: Per Verner Rønning

Stilling: Hovedtrener

Klubb: - Levanger FK

Trener siden: 2020

Fortell om laget du er trener for?

- En fantastisk sulten gjeng. En samling av gode personligheter med et spekter av ulike ferdigheter som virkelig ser verdien i kollektivet. En gjeng som søker utvikling i alt de foretar seg. Virkelig inspirerende å se en gruppe som evner å praktisere det som ofte er fryktelig enkelt å snakke om.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

- Min viktigste oppgave er naturligvis å legge til rette for at hver og én har en positiv utvikling, slik at deres prestasjoner/ferdigheter kan løftes inn i et kollektiv på best mulig måte innenfor hvordan vi ønsker å fremstå som lag. Man kommer ikke unna at målet til enhver tid er de berømte 3 poengene. Det er det vi som oftest blir målt på. Prestasjoner og resultat korrelerer jo som oftest, men til syvende å sist må man skape ei gruppe som kan stå i ulike scenarioer. Utvikling av spillere er en ting, men for meg betyr utvikling av karakter også en hel del. Ambisjonen er alltid å prøve å skape «vinnere», både på banen og utenfor.

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

- Her er jeg sikkert kjedelig. Men liker de øktene vi har inn mot kamp der man eksperimenterer med et gitt motspill. Så rett og slett 11v11, men uten avbrudd i form av dødballer og andre pauser. Mest mulig effektiv spilletid i x antall minutter. Spesifisitet mot det vi faktisk jobber mot, kampen.

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

- Kommer ikke unna opprykket til Obos i år. En fantastisk sterk prestasjon av ei ny gruppe, og i tillegg gå gjennom en hel sesong uten tap.

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

- Det er mange. Men i en tidlig fase var det en klok mann som sa at en må forberede seg med en gang på å være rå i sine prioriteringer, man rekker ikke over alt. Det å være bevisst på dette tror jeg forsterker faget for egen del, men også tvinger deg på å bli mer og mer tydelig i formidlingen til spillerne.

Hva er dine beste egenskaper som trener?

- Dette er jeg dårlig på. Forhåpentligvis noe. Håper jeg har noe å komme med når det gjelder å skape ei gruppe. Sette sammen mennesker som ønsker å dra i samme retning. Skape en kultur blant alle spillere/støtteapparat/klubb) hvor prestasjons utvikling selvfølgelig er i fokus, men også at det menneskelige perspektivet (verdier, standarder) skal være en svært sentral faktor man hele tiden jobber med å utvikle og forsterke.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

- Denne sender jeg, sammen med en stor gratulasjon, til Mikkjal Thomassen. Imponerende sesong, imponerende stykke arbeid, hvor han på første forsøk får FFK tilbake der de hører hjemme.

Var denne artikkelen nyttig?