Hopp til hovedinnhold
Greåker G14
Foto: Per Morten Kristiansen

#Kudos - Trener for Greåker G14, Per Morten Kristiansen

#Kudos "stafetten" går til en ny trener i G14 serien i Østfold, denne gang til tidligere eliteseriespiller Per Morten Kristiansen. Han er opptatt av å bygge et sammensveiset miljø for hele årgangen, selv om de deltar med to lag på forskjellig nivå.

Tekst:   |  Publisert:

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. I denne utgaven møter vi I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. I denne utgaven møter vi Per Morten Kristiansen, Greåker G14. Les tidligere utgaver av #Kudos her.

Navn: Per Morten Kristiansen

Stilling: Trener G14

Klubb: Greåker IF

Trener siden 2016. Trente også et guttelag i Haugar i perioden jeg spilte i FK Haugesund

Fortell om laget du er trener for?

Jeg er trener for Greåker G14, født 2010. Det er en gjeng på 26 ivrige gutter som legger ned utallige timer på treningsfeltet på Moa. Vi gikk fra å ha en stamme på 10-12 spillere i oppstarten i 2016 til å nå ha en solid gjeng på 26 spillere. Vi stiller i år med to 11er lag i serien og gleder oss veldig til det.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

Min viktigste oppgave er å legge til rette for mestring for alle. Alle skal ha det bra og de skal ha det morsomt i både kamp og trening. Vi skal ha et miljø der vi skryter av hverandre og bygger hverandre opp. Jeg er opptatt av at flest mulig skal møte opp også på de kampene de selv ikke spiller. Vi har to lag som spiller på ulike nivåer, men vi er ett lag treningsmessig og sosialt. Vi forsøker å legge opp til kveldsmat annenhver torsdag etter trening. Da disker lagets egen kokk, Anders, opp med herlige retter. Dette er et superviktig tiltak i forhold til å bygge lagfølelse.

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

Når det gjelder øvelse så liker jeg best øvelser med intensitet. Da er 4 mot 4 med vegger på liten bane en liten favoritt. Her får du involvert 16 utespillere pluss to keepere i et sammensatt spill hvor de må øve på å ta raske avgjørelser. Dette var favoritten min selv som aktiv utøver og jeg ser at ungene liker det. Øvelsen gir masse mål, redninger, touch, driblinger og veggspill samtidig som pulsen er høy.

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

Øyeblikket så langt er nok G13 turneringen i Skara Cup i Sverige i fjor. Det var vår første utenlandscup med overnatting på skole. Det som sitter igjen fra min oppvekst med fotball er cuper i Sverige og Danmark, og jeg er veldig opptatt av at våre gutter skal få oppleve det samme. Cupen i Sverige skapte et engasjement og et samhold som vi bygger på den dag i dag. Å være med et lag i et klasserom i så mange dager var fantastisk. Vi tapte riktignok finalen i turneringen, men veien til den og alle de gode minnene derfra tar bort skuffelsen de hadde da. Til sommeren drar mange voksne og 23 gutter til Dana Cup for å skape nye minner sammen.

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

Det beste rådet i forhold til trenerrollen er kanskje ikke noe som er blitt sagt direkte til meg, men mer et råd jeg har plukket opp underveis av dyktige trenere under min tid som aktiv. Jeg tenker da mest på duoen Grindhaug/Horneland som jeg hadde i store deler av min tid i FK Haugesund. Det var trenere som så gevinsten av å bygge lag som hadde det gøy sammen. Lag som setter krav til hverandre, men også et lag som du vet har ryggen din når motgangen kommer. Det skal være trygt å være en del av Greåker G14.

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Min beste egenskap som trener velger jeg å tro er tålmodigheten. Som trener for så mange ulike personligheter så er man nødt til å være utstyrt med tålmodighet. Engasjementet mitt tenker jeg også er en styrke. Ikke i form av roping og skriking, men i form av tilstedeværelse. Jeg ønsker å få med meg alt av treninger og kamper, og synes det er like ille hver gang jeg ikke kan.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor

Stafettpinnen ønsker jeg å sende videre til en annen G14 trener som inspirerer meg. Min tidligere lagkamerat, Jon Eirik Ødegaard, trener G14 Sprint Jeløy og har en fantastisk gruppe med spillere som imponerer stort. Han er en kjernekar som er veldig flink med gutta sine, og han kan sin fotball etter mange år på toppnivå.

Var denne artikkelen nyttig?