Hopp til hovedinnhold
Lars-Erik Eriksen
Foto: Lars-Erik Eriksen

#Kudos - Trener for Sarpsborg FK gutter 14, Lars-Erik Eriksen

I denne utgaven av #Kudos, tar vi en prat med den dedikerte treneren for Sarpsborg FK gutter 14, Lars-Erik Eriksen. Han forsøker å balansere spillernes behov for både mestring og utfordringer, og prøver å ha fokus på både å utvikle spilleren og menneske.

Tekst:   |  Publisert:

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. I denne utgaven møter vi Lars-Erik Eriksen, Sarpsborg FK. Les tidligere utgaver av #Kudos her.

Navn: Lars-Erik Eriksen

Stilling: Trener G14

Klubb: Sarpsborg Fotball Klubb

Trener siden 2015

Fortell om laget du er trener for?

Jeg er trener for en gjeng herlige gutter i Sarpsborg Fotball Klubb. De er 40 stk hvorav ca halvparten har vært med siden oppstarten i 2015. Det er et bredt spekter av både ferdigheter og personligheter. Slik det skal være.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

Min viktigste oppgave slik jeg ser det er å legge tilrette for glede og samhold samtidig som gutta på laget opplever både utfordringer og mestring ut i fra sitt utgangspunkt. Jeg ønsker å være en trener som er forutsigbar og til å stole på.

Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

I utgangspunktet er jeg veldig glad i de ulike spillformene under trening, spesielt kanskje 4 mot 4. I tillegg til at de blir utfordret i mange 1v1/2v1 situasjoner, har man også gode muligheter til å vise frem dette med hvordan ulike bevegelser i banen kan åpne opp rom både for deg selv og andre. Fotball for meg handler mye om å forstå mye av det samme og aller helst forstå det samtidig .

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

Har hatt gleden av mange flotte øyeblikk med denne gjengen.

Skal jeg velge ett vil jeg likevel si, muligens noe overraskende, da vi tapte på straffer i vintercup-finalen. Etter å ha sluppet inn i kampens siste sekund, ble det dessverre tap på straffer.

Øyeblikket for meg var likevel da rundt 20 gutter (de som ikke spilte finalen) stod æresvakt inn mot garderoben og klappet for guttene som da var tilnærmet utrøstelige.

Utvilsomt mitt stolteste og mest rørende øyeblikk som trener.

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

Det beste rådet er nok å ha to tanker i hodet som trener. At man jobber mot å utvikle både spilleren og mennesket. Totalen vil ikke bare potensielt bidra til utviklingen av gode spillere, men også muligens bidra til at disse også takker ja til å bidra rundt et lag/i klubben da de selv blir voksne.

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Min beste egenskap som trener er nok at jeg er flink til å se alle, og at jeg er opptatt av å «arrestere» de i å få til/mestre.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor

Veldig hyggelig å få denne anerkjennelsen fra fjorårets Grasrottrener, Jan Steinar Karlsen, og jeg vil sende stafettpinnen videre til Per Morten Kristiansen som trener Greåker G14. Per Morten er svært dedikert og har en rolig og fin fremtoning som trener. Med sin enorme erfaring som toppspiller er han også en dyktig fagmann man kan plukke opp tips fra.

Var denne artikkelen nyttig?