Hopp til hovedinnhold
Månedens øvelse.
Foto: NFF

Månedens øvelse: Forsvarsspill 3v3

Denne månedens øvelse handler først og fremst om forsvarsspill. Thomas Broch Brantsæter, sone- og kretslagstrener i Oslo fotballkrets, tar deg gjennom øvelsen.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

I spalten «Månedens øvelse» får du som fotballtrener inspirasjon til nye øvelser, og tips til hvordan du gjennomfører øvelsen med laget ditt.

– Månedens øvelse er en 3 mot 3 øvelse, som kan brukes til å øve på mange forskjellige ting. I dag er fokuset på forsvarspill, forteller Thomas Broch Brantsæter, sone- og kretslagsleder i Oslo fotballkrets.

Øvelsen legger til rette for grunnleggende forsvarsferdigheter i et soneforsvar, og går i dybden på hvordan spillerne kan samarbeide for å hindre motstander i å score mål, forklarer han.

– Øvelsen tar for seg hvordan første- og andreforsvarer samarbeider på banen med press og sikring for å hindre motstander i å score mål.

Se månedens øvelse her:

– Denne øvelsen kan være både relevant og utfordrende for de fleste aldersgrupper. Både for yngre spillere, som vi jobber med her i dag, men også eldre spillere som vil gå mer i detalj i 1 mot 1, avslutninger og blokkeringspill, forklarer treneren.

Offside-regelen bør brukes i øvelsen, forteller Thomas.

– Utstyret du trenger for å gjennomføre øvelsen er flate kjegler, mål og baller. Dersom du ikke har tilgang til store mål og/eller keepere kan små mål eller kjegler brukes i stedet.

Dette er øvelsens læringsmomenter:

Førsteforsvarer skal komme seg raskt i press og lede ballføreren riktig vei.

Andreforsvarer må få riktig avstand slik at det stenges for pasninger mellom førsteforsvarer og seg selv.

Holde god kommunikasjon mellom keeper og de to utespillerne. Her er det også viktig med rask omstilling, fra angrep til forsvar og motsatt.

Se animasjon av selve øvelsen her:

Var denne artikkelen nyttig?