Hopp til hovedinnhold
Barnefotball
Foto: Thomas Brekke Sæteren

Nye øvelser i tiim

Barnefotballsesongen nærmer seg, og mange er kanskje igang med å legge planer og forberede økter. Da kan dere glede dere over nye øvelser å velge mellom.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

Vi ønsker at tiim skal være et godt hjelpemiddel for alle dere trenere som har ansvaret for planleggingen av fotballaktiviteten. Treningsøktene er ved siden av kampen, høydepunktet for tusenvis av barns fritid gjennom uka , da må økter og øvelser være både morsomme og utviklende.

Som tidligere ønsker vi at dere som planlegger økter, har et gjennomgående tema som vises gjennom valg av øvelser. Derfor er alle våre øvelser merket med et tema de passer godt til, hentet fra våre spillmodeller her på tiim. De fleste kan brukes på flere tema, både i angrep og forsvar.

Når vi nå gjør tilgjengelig et tredvetalls nye øvelser, fordelt mellom aldersgruppene 6-7 år, 8-9 år eller 10-12 år, har vi forsøkt å fokusere på spillsituasjoner på siste tredjedel eller i boks foran mål. Enten det er å komme til avslutning og score mål, eller å hindre mål. Øvelsene er merket "NY", og finnes blant de tidligere under økter og øvelser.

Månedens øvelse

Flere har etterlyst muligheten til å lage sine egne øvelser. Det er absolutt noe vi også ønsker, men ligger nok litt fram i tid. Men det vi har åpnet for er at "Månedens øvelser" nå også ligger som valgbare øvelser under "Øvelsestype". Innsendere av månedens øvelse er trenere fra hele landet, og har du en favorittøvelse du savner, kan det hende vi velger deg neste gang. Ta i så fall kontakt via bo.gustavson@fotball.no

Bilde av Månedens øvelse
Månedens øvelser finner du under øvelsestype
Foto: NFF

Vi håper som sagt at tiim skal være et verktøy som kan gjøre hverdagen for dere trenere lettere, og med nye og gamle øvelser, og muligheten for å sette sammen egne økter og planer, bør alt ligge til rette for at planleggingen av ukas høydepunkter for laget ditt blir en suksess.

Lykke til!

Les mer om vår øktplanlegger her

Les mer om hvordan lage ukes- og månedsplaner her

Var denne artikkelen nyttig?