Hopp til hovedinnhold

Økter for keepere 12-13 år

I samarbeid medNorsk Tipping

Få inspirasjon til økter for tema som pasningsspill, 1 mot 1 og rekkevidde/skyv.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

Pasningsspill

Økt med venner eller trener for trening av både høyre og venstre fot.

Her er et forslag til en hel økt der pasningsferdighet blir øvd som en del av egentrening alene med venner eller som en del av lagsøkten.

Økten avsluttes med spill som setter krav til gode og raske beslutninger.

Læringsmomenter:

  • Øver begge føttene, korte og lengre pasninger.
  • Pasning fra dødball eller fra ball i bevegelse.

En mot en

Keeperne øver på de to brukte teknikkene ved 1 mot 1 situasjoner:

  • Blokk (gjøre seg størst mulig): Et godt alternativ hvis gjennomspiller er nær keeper eller keeper kan komme nær angriper i avslutningsøyeblikket.
  • Ned på bakken med hendene på ball: Er avstanden til avslutter stor eller hvis angriper har en dårlig touch, er løsningen å være tålmodig, forberede seg på skudd eller å kaste seg på bakken med hendene mot ball.

Første del av økten er isolert teknisk trening, så gjør man øvelser der keeper må gjøre valg. Tilslutt øvelse med utespillere, som gjør situasjonene mer kamplike.

Skuddklar: rekkevidde / skyv

I denne økten jobber vi spesifikt med keeperne for å utvikle teknikk og kraften i skyvet, både i foten nærmest der skuddet kommer og foten lengst unna.

Vær bestemt og la «slenget» til siden være litt offensiv fremover. Start gjerne med å kaste ballen (på de yngste) for å få mange og gode repetisjoner. Pass på at keeper får nok hvile – her skal de gi alt.

Tema kan være i økt sammen med et anna tema eller være hovedtema.

Lær mer

Hvis du vil lære mer om hva keepere bør trene på i både forsvar og angrep, samt se forslag til hvordan du bør legge opp en treningsuke, kan du gjøre det Læringsmomenter keeper 12-13 år.

Var denne artikkelen nyttig?