Hopp til hovedinnhold
Sindre Ryslett
Foto: Skjervøy IK

#Kudos - Trener for Skjervøy IKs herrelag, Stian Ryslett

Gode resultater er gevinsten av systematisk arbeid over tid, og at hele troppen blir sett og verdsatt.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. Denne måneden møter vi Stian Ryslett, trener for Skjervøy IKs herrelag. Les tidligere utgaver av #Kudos her: Igor Aase, Johannes Moesgaard, Jørgen IsnesRentate Køppen Bindheim og Hege Riise.

Navn: Stian Ryslett

Stilling: Hovedtrener

Klubb: Skjervøy IK

Trener siden: 2011( Begynte i akademiet til Tromsø IL)

Fortell om laget du er trener for?

-Skjervøy IK er en klubb i Nord Troms med bare 2700 innbyggere. Til tross for det har A laget bitt seg fast på allnorsk nivå i Norsk Tipping ligaen. I skrivende stund ligger laget på 5 plass i vår avdeling, tett bak gode klubber som Nordstrand og Asker. Spillergruppen består av et gjeng seriøse og sultne spillere som jobber hardt for å utvikle både seg selv og laget.

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

-Min viktigste jobb er overordnet å skape gode resultater. Min filosofi bygger på at gode resultater er gevinsten av systematisk og hardt arbeid over tid. For å få dette til er tydelighet fra meg og en felles forståelse mellom meg og spillergruppen helt avgjørende. At hele troppen blir sett og verdsatt er også et viktig verktøy i den sammenhengen.


Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

- Har ingen spesifikk øvelse da jeg varierer mye. Er generelt glad i øvelser som har stor gjenkjenning til måten man ønsker å f.eks. å angripe på. Alltid med motspill da det blir en kompleksitet som alltid er der i kampen. Eksempel kan være 8 vs 8 +3 jokere på svært lite område. Poeng for angripende lag for å få skåre i et av to småmål, eller ved å oppnå 10 pasninger. Det gjenspeiler måten vi ønsker å spille fotball på. Ballinnhavende, men gjennombruddssøkende når vi skaper rom for å kunne gjøre det kontrollert.

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

-Året etter at jeg sluttet i Tromsø IL og for første gang måte stå helt på egne bein som hovedtrener for et seniorlag. Vi fikk noen ordentlige smeller, som var tøft for både laget og meg personlig. Å jobbe seg gjennom en slik motgang når man også føler det største ansvaret, var lærerikt og ga en ekstrem mestringsfølelse når man følte at man sto stødig og godt i en slik periode.

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

-Viktigheten av å ha sine egne verdier som gjennomsyrer alt man jobber for og står for. Det er de verdiene som holder ting samlet når det stormer.

Rådet fikk jeg i en samtale med Ronny Deila.

Hva er dine beste egenskaper som trener?

Jeg tror det er min relasjonskompetanse. Gjennom å bygge trygge og gode relasjoner med hvert enkelt individ, får jeg tilgang til et «læringsrom» som er veldig stort.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

-Trond Nordsteien. Hadde gleden av å ha Trond Nordsteien som trenerutvikler i i en periode i Tromsø IL. Trond har en imponerende bredde i sin kompetanse og er veldig inspirerende å høre på. Spesielt kompetent på prosesser som forsterker læring.

Var denne artikkelen nyttig?