Hopp til hovedinnhold
Trond Nordsteien
Foto: NFF Trøndelag

#Kudos - Ansvarlig for NFFs UEFA Pro kurs, Trond Nordsteien

Den beste øvelsen vi trenere har er spillet, og tilpasse dette ut fra riktig kontekst.

Tekst:   |  Publisert:   (Oppdatert: )

I denne spalten møter vi trenere som av ulike grunner fortjener kudos for innsatsen de har gjort for sporten, laget eller lokalmiljøet. Denne måneden møter vi Trond Nordsteien, ansvarlig for NFFs UEFA Pro kurs. Les tidligere utgaver av #Kudos her: Stian Ryslett, Igor Aase, Johannes Moesgaard, Jørgen IsnesRentate Køppen Bindheim og Hege Riise.

Navn: Trond Nordsteien

Stilling: Ansvarlig for NFFs UEFA Pro kurs

Klubb: - Erfaring fra toppfotball damer og herrer samt landslagsfotball

Trener siden: 1997

Fortell om laget du er trener for?

- For tiden så er jeg fagansvarlig for UEFA PRO, og dermed en lagleder/trener for et lag 15 fremadstormende PRO-deltagere og 5 robuste veiledere. Siste aktive rolle som fotballtrener var da jeg var med i trenerteamet for 2004-årgangen til Norge J5 og J15

Som trener, hva er din viktigste oppgave?

- Etter min mening er trenernes viktigste oppgave å «bygge» et læringsmiljø og en prestasjonskultur som gir spillere trygghet, tilhørighet og trivsel, samt et miljø som preges av høye krav og høy støtte. For å mestre dette må en trener ha kunnskap og kompetanse om spillet, ledelse og metodologi som lagets alder, nivå og profesjonalitet krever.


Fortell om en øvelse du er spesielt glad i (og fortell oss hvorfor)?

- Den beste øvelsen i fotball er spillet. Når spillerne møter riktige utfordringer i spillet så vil de gjennom oppdagende læring finne gode måter å løse ulike spillsituasjoner på. For meg så gjelder dette på alle nivå, og treneren må da naturlig kompetanse for å tilpasse dette ut fra riktig kontekst

Hvilket øyeblikk har betydd mest for deg (som trener)?

-Gleden av å være en del av et lag hvor enkeltspillere, laget eller trenerteamet setter seg mål og gjennom godt arbeid lykkes.

Hva er det beste rådet du har fått (i rollen som trener)?

Det må være at jeg som fotballtrener må være god på folk og god på fag.

Hva er dine beste egenskaper som trener?

- Det er et spørsmål som egentlig burde vært besvart av andre enn meg selv.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

-Svein Maalen. Svein har jobbet på toppnivå både innen damefotball og herrefotball. Faglig sterk med et intenst ønske om å bidra til å utvikle spillere, lag og seg selv.

Var denne artikkelen nyttig?