Hopp til hovedinnhold
Ukes- og månedsplaner i tiim
Foto: NFF

Ukes- og månedsplaner på tiim

De ferdiglagde øktene og øvelsene er det som blir mest lest, og forhåpentligvis brukt på tiim. Nå lanserer vi også ukes- og månedsplaner for de samme årsgruppene.

Tekst:   |  Publisert:

Ferdige ukes- og månedsplaner for barne- og ungdomsfotballen

Nå lanserer vi periodeplaner ferdig til bruk for aldersgruppene 6-7 år, 8-9 år, 10-12 år og 13-19 år. Planene baserer seg på NFFs spillmodeller innenfor de enkelte årstrinn, og systematiserer de ferdige øktene i en månedskalender med et tema for hver uke. Klikk på lenken under for å se planene.

NFF spillmodell 10-12 år
NFF spillmodell 10-12 år
Foto: NFF

Under planene vil du finne et 4 ukers opplegg, basert på en kamp og et antall treninger i uka, basert på våre retningslinjer for aldersgruppene. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke 2-4 uker på hvert tema, eller bruke den samme økta flere ganger gjennom uka. Øvelsene kan jo også erstattes med øvelser med samme tema fra vårt øvelsesbibliotek.

Ukeplanene starter med kamp, og tanken er at en gjennom uka trener inn mot ny kamp. Men dette må selvfølgelig tilpasses årskullenes treningstider og kampdager.

Ukene og øktene har som nevnt et gjennomgående tema basert på våre spillmodeller, med en oppvarming, hoveddel og avslutning. Øvelsene er organisert på en halv bane, med 20-25 spillere, men er fullt mulig å gjennomføre med både færre/flere spillere og mindre/større plass. Det bør være minst to trenere per økt for god veiledning. Det vil også være et forslag til organisering av enda flere spillere i stasjoner på en halv bane.

Belastningsstyring for 13-19 år

Vi trenere må ta hensyn til totalbelastning for de som trener mye under og etter pubertet. Dette tar vi hensyn til i planene for 13-19 år, og dere vil finne et oppsett som dere kan tilpasse eget lag i forhold til treninger og kamper. Vi har tidligere på tiim skrevet om hvordan du som trener kan legge opp til en god treningssyklus for laget, det kan du høre om i lenken under.

Bård Homstøl forklarer periodisering, og hvordan legge opp en god ukessyklus.
Var denne artikkelen nyttig?